BNR: Rezervele valutare au atins în noiembrie un nou nivel record

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României au crescut în noiembrie cu 491 milioane de euro faţă de octombrie, la nivelul record de 32,8 miliarde euro, asta în condiţiile în care Ministerul Finanţelor a realizat o emisiune de 1,3 miliarde de euro, informează BNR.

Ministerul Finanţelor Publice s-a împrumutat, săptămâna trecut, pe piaţa locală cu 1,3 miliarde euro prin vânzarea de obligaţiuni cu scadenţa la trei ani, la un randament mediu de 4,8%. Ministerul de Finanţe trebuia să raturneze luni, 29 noiembrie, un împrumut de 1,42 miliarde euro, împrumut pe care l-a contractat în noiembrie 2009 şi al cãrui cost total este de aproximativ 1,5 miliarde euro.

Până acum recordul rezervelor valutare a fost atins în luna septembrie, după ce România a primit tranşe de la FMI şi Comisia Europeană în sumă de peste două miliarde de euro.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, dar deoarece pe piaţa internaţională valoarea aurului a urcat, s-a înregistrat o creştere la 3,522 miliarde de euro, de la 3,223 miliarde de euro cât era în octombrie.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) au fost la finele lunii noiembrie de 36,322 miliarde euro, peste nivelul de 35,532 miliarde de euro înregistrat la 31 octombrie 2010.

Plăţile scadente în luna decembrie 2010 în contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, sunt de 92,68 milioane euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite