BNR: Evaziunea a ajuns la dimensiunea unei probleme de securitate naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evaziunea a ajuns la  cote alarmante, a avertizat astăzi directorul direcţiei audit din Bănca Naţional al Romaniei, Eugen Rădulescu.

CITEŞTE ŞI: Evaziune de 5 miliarde de euro. Fiscul doljean cere timbru pe fiecare pâine

Potrivit oficialului BNR, dimensiunea evaziunii pune deja prebleme de securitate naţională, deoarece provoacă distorsiuni majore concurenţial. Din acest motiv, este nevoie de o decizie politică pentru a trece la plata corectă a impozitelor, a subliniat Eugen Rădulescu, citat de Mediafax.

"Nivelul evaziunii este endemic.... Există slăbiciuni majore pe întregul lanţ de colectare. Distorsiuni majore concurenţiale. Unii plătesc şi alţii nu plătesc. Unii sunt puternici şi la ei nu ajung controalele, controalele ajung numai la cei fraieri", a spus oficialul băncii centale.

"Pentru asta e nevoie de ceea ce numesc decizie politiciă. Lumea politică ar trebui să decidă că e timpul să fim corecţi în ceea ce priveşte plata impozitelor", a adăugat el.

"Există politicieni care susţin că fără grâu nefiscalizat se va scumpi pâinea", a precizat Eugen Rădulescu şi a dat drept exemplu grâul. În acest caz gradul de impozitare nu depăşeşte 20%, iar producţia de grâu nu se ascunde, ci stă în silozuri mari, la vedere, a subliniat oficialul BNR.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite