BERD finanţează extinderea Cora în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) susţine Loius Delhaize printr-un împrumut sindicalizat de până la 210 milioane euro, pentru extinderea reţelei de hipermarketuri în oraşele din România.

Finanţarea acordată de către BERD va susţine planurile Louis Delhaize de a construi 17 hipermarketuri de format mare şi mediu în Bucureşti şi alte oraşe din România.

Proiectul va promova dezvoltarea unui format modern de vânzare cu amănuntul în afara capitalei, va extinde accesul la produse de calitate superioară pentru populaţie şi va susţine dezvoltarea producatorilor agricoli locali.

În plus, noile magazine Cora vor implementa cele mai bune practici internaţionale în domeniul eficienţei energice în clădirile destinate comerţului cu amănuntul.

Facilitatea este compusa din contribuţia BERD de până la 140 de milioane euro şi partea sindicalizată către ING şi Rabobank de până la 70 de milioane euro.

“Sindicalizarea cu success a acestui proiect în mediul economic actual este un semn de încredere în economia românească. Proiectul va fi benefic pentru România deoarece va oferi o piaţă de desfacere stabilă fermierilor locali şi va genera oportunităţi de angajare localnicilor”, a declarat Varel Freeman, vicepreşedintele BERD.

Doar în sectorul de agroindustrie, BERD a investit din 1991 peste 7 miliarde euro în 440 de proiecte din Europa Centrala si de Est si in Comunitatea Statelor Independente.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite