BEI ne va împrumuta în acest an mai puţin decât în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest an, Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) va acorda împrumuturi pentru România în valoare de 600 de milioane de euro, cu 317 milioane mai puţin faţă de 2011, a declarat joi într-o conferinţă de presă Plutarchos Salellaris, vice-președinte al BEI.

"În 2011, valoarea împrumuturilor a fost dublă faţă de o medie obișnuită a unui an, iar în acest an vom aloca 600 de milioane de euro pentru credite, bani care vor fi direcţionaţi în mare parte către sectorul energetic", a afirmat Plutarchos Salellaris.

Imprumuturile acordate în 2011 s-au ridicat la 917 milioane de euro, crescând volumul angajamentelor de credite BEI din România la circa 4,1 miliarde de euro în ultimii cinci ani. Portofoliul total al împrumuturilor acordate de BEI din 1990 și până în 2011 totalizează peste 9 miliarde de euro.

Operaţiunile de credit din România ale Băncii Europene de Investiţii sunt prezente în toate sectoarele importante ale economiei, de la infrastructura de bază în domeniul transporturilor, comunicaţiilor, energiei și mediului până la industrie și servicii, incluzând sprijinirea IMM-urilor prin intermediul instituţiilor financiare naţionale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite