BEI vrea să dea IMM-urilor româneşti 50 de milioane de euro, prin BCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) și BCR au semnat un contract pentru un împrumut de 50 de milioane de euro, pentru finanţarea IMM-urile și a autorităţiilor din România.

"Accesarea fondurile BEI se va îmbunătăţii pe termen lung pentru IMM-uri și autorităţile locale. Acest lucru va duce la creșterea competitivităţii Românie, deoarece aceste companii creează unnumăr important de locuri de muncă și contribuie semnificativ la PIB ", a declarat Plutarchos Salellaris, vice-președinte al BEI.

Împrumutul acordat de BEI va cofinanţa proiecte, care vor contribui la dezvoltarea regională și care vorduce la productivitatea IMM-urilor impâicate în industrie și servicii.

Investiţiile în eficienţa energetică vor fi susţinute de BEI și CE (Comisia Europeană), prin programul "Finance Facility Energy Efficiency Window",care îi propune reducerea emisiilor de dioxid de carbon în construcţii și industrie.

"Înţelegerea BCR cu BEI se va transforma în credite pentru economia reală. In afară de finanţarea de la BEI, BCR a sprijinit companii din domenii precum agricultură, producţie, turism și transport. Cooperarea noastră cu BEI vrea să sprijine absorbţia fondurilor europene în România, având în vedere cămai mult de 75% din fondurile BEI sunt alocate pentru proiecte dezvoltate cu finanţare UE", a declarat Wolfganv Schoiswohl, vice-președintele BCR. El a mai spus că acest împrumuteste un prim pas, după care vor mai veni și alţi bani.

Oficialul BEI a spus că în aceste zile se va întâli și cu alte bănci, iar până la sfârșitul anului se vor mai semna câteva contracte pentru împrumuturi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite