BCR, între primele 300 bănci din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Comercială Română ocupă locul 151 în top 300 al băncilor din Europa întocmit de revista "The Banker", a grupului "Financial Times". Cu un capital de 1,17 miliarde de dolari şi active de

Banca Comercială Română ocupă locul 151 în top 300 al băncilor din Europa întocmit de revista "The Banker", a grupului "Financial Times". Cu un capital de 1,17 miliarde de dolari şi active de peste 11 miliarde de dolari, BCR este singura bancă românească prezentă în acest clasament.
Dintre ţările europene, cele mai multe prezenţe în top le are Germania (cu 53 de bănci), urmată de Spania (cu 42 de bănci), Elveţia (cu 32 de bănci) şi Italia (29 de bănci).
În 2006, a crescut şi ponderea altor bănci decât europene în industria bancară de pe bătrânul continent, mai ales datorită creşterii numărului de bănci ruseşti prezente în top 300, arată "The Banker". Fuziunea din 2005 dintre UniCredit şi Hypo Vereinsbank a adus singura modificare semnificativă în top 300 bănci din Europa, UniCredit ajungând, în 2006, de pe locul 23 pe locul 6.
Anul viitor se aşteaptă alte răsturnări de situaţie, după finalizarea achiziţiei BCR de către Erste Bank, BNL Italia de către BNP Paribas, şi Banca Antonveneta de către ABN AMRO, dar şi după fuziunile San Paolo IMI Banca Intesa şi Kocbank Yapi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite