BCR a pierdut 91 de milioane de lei în cel de-al treilea trimestru al anului 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare bancă din România a trecut pe minus pe trimestrul trei al anului. Banca şi-a menţinut însă relativ constant gradul de solvabilitate. Rezultatele BCR urmează sunt în aceeaşi tendinţă cu cele publicate de Erste Bank acţionarul său majoritar, care pentru primele nouă luni ale anului a raportat o pierdere de 973 de milioane de euro.

Grupul BCR a trecut pe pierdere în trimestrul al treilea, cu un rezultat negativ de 90,5 milioane lei (circa 21 milioane euro), după ce în perioada similară a anului trecut raportase un câştig net de 6 milioane lei, iar profitul la nouă luni a scăzut de peste şapte ori, la 67,6 milioane lei. Banca şi-a menţinut însă gradul de solvabilitate la un nivel aproximativ constant, de circa 16%. Banca a înregistrat deasemeni o creştere semnificativă a nivelului de credite neperformante acordate companiilor.

Evoluţia negativă a rezultatelor financiare raportate de cea mai mare bancă din România vine în trend cu cea înregistrată de acţionarul său majoritar, banca austriacă Erste Bank.

Austriecii au raportat pe primele 9 luni ale anului o pierdere de 973 de milioane de euro ca urmare a deciziei luate la începutul lunii octombrie, când banca a decis recunoaşterea pierderilor aduse de deţinerile de CDS-uri ale statelor PIIGS.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite