BCR va investi 200 milioane de euro în 40 de proiecte de extindere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru acest an, instituţia vizează creşterea cu 62% a profitului şi un avans de 31% al activelor Banca Comercială Română, cea mai mare bancă din România, a prezentat ieri planul de

Pentru acest an, instituţia vizează creşterea cu 62% a profitului şi un avans de 31% al activelor

Banca Comercială Română, cea mai mare bancă din România, a prezentat ieri planul de integrare şi dezvoltare al instituţiei pentru următorii ani. Acesta prevede investiţii semnificative până în 2009, pentru 40 de proiecte care vizează extinderea reţelei de agenţii şi deschiderea câtorva zeci de centre de afaceri pentru IMM.

BCR are în vedere, pentru acest an, creşterea profitului cu 62% şi a activelor cu 31% faţă de anul 2006, a declarat, ieri, preşedintele executiv al băncii, Nicolae Dănilă, cu ocazia prezentării programului de integrare şi dezvoltare. Acesta prevede investiţii de aproximativ 200 milioane de euro până în 2009, pentru 40 de proiecte separate, printre care extinderea reţelei de agenţii, de la 478 în acest moment, la circa 700, şi deschiderea a 52 centre de afaceri pentru întreprinderi mici şi mijlocii. "Aceste 52 de centre de afaceri nu vor fi entităţi separate, ci vor fi cuprinse în unităţile băncii", a precizat Dănilă.

Transformarea băncii are loc într-un moment prielnic

Totodată, BCR vrea să extindă capacitatea front-office şi a distribuţiei prin canale alternative, centre de contact, ATM şi self-banking. "Programul de integrare şi dezvoltare vizează toate segmentele de activitate ale BCR, de la corporate, retail şi managementul riscului, raportări şi controlling, inclusiv Basel II, până la zona de operaţiuni şi IT. Cel mai bun moment pentru intrarea într-un asemenea proces de transformare este când banca se află pe trend ascendent", a explicat Dănilă. La proiectele angajate de instituţie vor lucra 550 de persoane, din care 100 fac parte din Erste, grupul austriac care controlează instituţia bancară autohtonă. "În ceea ce priveşte activitatea de corporate şi retail, BCR se va focaliza pe relaţia cu clientul şi se va concentra pe ţinte precise de vânzare. Fiecare activitate va avea o serie de responsabilităţi, precum cele legate de buget, de dezvoltare şi segmentare clară a clienţilor. Va exista şi o urmărire adecvată a performanţelor", a spus Dănilă. Potrivit acestuia, tot în perioada imediat următoare, BCR va finaliza structura de call-center şi internet banking.

Un nou vicepreşedinte executiv al BCR, de la Erste

BCR a anunţat că banca centrală a aprobat propunerea Consiliului de Supraveghere privind numirea lui Helmuth Hintringer ca membru în Comitetul Executiv al băncii. Hintringer, care a lucrat la Erste Bank Ungaria, va fi noul vicepreşedinte executiv al BCR, responsabil al liniei de afaceri financiar şi riscuri. Potrivit acestuia, BCR îşi va păstra participaţiile deţinute la subsidiare, precum BCR Asigurări sau Anglo Romanian Bank, urmând să integreze aceste unităţi în structura grupului. Comitetul executiv al BCR este compus din Nicolae Dănilă - preşedinte executiv, şi vicepreşedinţii Dan Bunea - responsabil cu trezoreria şi piaţa de capital, Jean Andronie - corporate banking, Oana Petrescu - operaţiuni, Martin Skopek - retail şi private banking şi Helmuth Hintringer.

Reorganizarea va presupune chiar o creştere a posturilor

Potrivit preşedintelui BCR, reorganizarea instituţiei va deschide o competiţie în interiorul băncii care va însemna mişcări de personal pe verticală şi orizontală, dar cei valoroşi îşi vor găsi un loc în bancă. "Va fi un proces corect de selecţie şi o competiţie în bancă, deosebit de necesară la acest moment. Vom avea omul potrivit la locul potrivit", a spus Dănilă, evitând însă să precizeze clar care va fi numărul salariaţilor preconizat la finalul programului de dezvoltare. Acesta a spus că reorganizarea va presupune chiar o creştere a posturilor, atât calitativă, cât şi cantitativă, în principal pe segmentul de back-office, în domeniul managementului riscurilor.

Programul de integrare şi dezvoltare vizează toate segmentele BCR, de la corporate, retail şi managementul riscului, raportări şi controlling până la zona de operaţiuni şi IT
Nicolae Dănilă
preşedintele executiv BCR

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite