BCR acordă dividende de 370 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţionarii vor primi 0,4667 lei/titlu pentru exerciţiul financiar de anul trecut Dacă anul trecut, BCR a distribuit 55% din profit sub formă de dividende, în acest an, valoarea totală

Acţionarii vor primi 0,4667 lei/titlu pentru exerciţiul financiar de anul trecut

Dacă anul trecut, BCR a distribuit 55% din profit sub formă de dividende, în acest an, valoarea totală reprezintă 40% din profitul anual net aferent anului 2007, stabilit în conformitate cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS).

Până la listarea băncii româneşti la bursă, austriecii de la Erste s-au angajat să plătească dividende în valoare de cel puţin 40% din profit. Cea mai mare bancă din România ca valoare a activelor, BCR a aprobat în această săptămână un dividend de 0,4667 lei/acţiune pentru exerciţiul financiar 2007, în creştere cu 0,5% faţă de dividendul acordat pentru anul 2006 (0,4642 lei/acţiune).

"Valoarea dividendelor propuse a fi distribuite acţionarilor este de 369,9 milioane lei", precizează reprezentanţii BCR. La nivel de grup, BCR a raportat un profit net, calculat potrivit IFRS, de 924,8 milioane lei, în creştere cu 22,3% faţă de rezultatul înregistrat în 2006.

Conform standardelor româneşti de contabilitate (RAS) însă, profitul net a fost de 492 milioane de lei, în scădere cu 37% faţă de câştigul raportat în 2006 (782 milioane de lei). Din valoarea totală a dividendelor, aproximativ 111 milioane de lei vor reveni celor cinci Societăţi de Investiţii Financiare (SIF) care deţin, fiecare, circa 6% din BCR.

Preşedintele executiv, înlocuit cu un director de la Barclays

Preşedintele executiv al Băncii Comerciale Române, Manfred Wimmer, va fi înlocuit, de la 1 iulie, de Dominic Bruynseels, până de curând director pentru pieţe emergente în cadrul Barclays, au anunţat, ieri, reprezentanţii BCR.

Dominic Bruynseels se va alătura conducerii BCR începând cu 1 mai şi va prelua conducerea efectivă a băncii după primirea aprobărilor din partea Băncii Naţionale a României, au precizat oficialii instituţiei de credit. Noul preşedinte al BCR a activat timp de 27 de ani în cadrul Barclays Bank. Cel mai recent, Wimmer a ocupat funcţia de Senior Executive Director al diviziei Barclays de Retail şi Corporate Banking Global în Pieţe Emergente.

Manfred Wimmer a fost numit preşedinte interimar al băncii la 1 decembrie 2007, în locul lui Nicolae Dănilă, care s-a retras din funcţie după şapte ani în care a condus BCR.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite