BCE nu vrea să ajute băncile riscante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jose Manuel Gonzalez-Paramo, membru al Comitetului Executiv al Băncii Centrale Europene (BCE), a declarat că băncile care prezintă risc ridicat nu vor beneficia de injecţii de capital din partea BCE.

„Nu intră în atribuţiile BCE, ci în ale guvernelor şi ale autorităţilor naţionale de supraveghere", a declarat Gonzalez-Paramo. Declaraţiile au venit în urma deciziei forurilor europene de a publica rezultate testelor de risc bancar naţional efectuate asupra creditorilor
europeni.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că transparenţa sistemului bancar este vitală pentru ieşirea din recesiune. Întrebată cum vor reacţiona guvernele în cazul în care testele vor dezvălui probleme ale creditorilor, aceasta a afirmat că Uniunea Europeană a luat măsuri de precauţie, printre care şi crearea unui fond de urgenţă de 750 de miliarde de euro.

Gonzalez-Paramo a mai declarat că publicarea rezultatelor testelor este necesară datorită tensiunilor resimţite pe piaţă, iar această măsură va întări încrederea investitorilor faţă de creditorii europeni.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite