Avocaţii lui Dinu Patriciu vor să se ocupe şi de Fondul Proprietatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

acestuia. De asemenea, consultantul juridic va organiza o serie de conferinţe pentru a anunţa lansarea Fondului pe piaţă şi va oferi consultanţă pentru toate negocierile în care Fondul va fi

acestuia. De asemenea, consultantul juridic va organiza o serie de conferinţe pentru a anunţa lansarea Fondului pe piaţă şi va oferi consultanţă pentru toate negocierile în care Fondul va fi implicat.Alături de Salans, au mai depus oferte companiile Allen&Overy, Latern Corporation Limited, Shearman&Sterling LLP şi Freshfields Bruckhaus Deringer.

Oferta financiară contează cel mai mult
Oferta financiară are o pondere de 60% din punctajul final, diferenţa revenind ofertei tehnice. În cadrul ofertei tehnice vor fi punctate mai multe elemente, respectiv numărul de avocaţi, experienţa şi proiectele asemănătoare realizate de casele de avocatură internaţionale, iar oferta financiară este legată de preţul cel mai mic solicitat de societăţi.
"Intenţia noastră este să lucrăm foarte repede. Data oficială de începere a contractului consultantului juridic internaţional este 3 aprilie, astfel încât, în jurul datei de 15 mai, să putem organiza concursul pentru selectarea administratorului Fondului", ne-a declarat preşedintele Consiliului de Supragehere al Fondului Proprietatea, Nicolae Ivan.

Bani de încasat, din Cuba până în Siria
Datoriile pe care alte state le au către ţara noastră - creanţele - au fost prevăzute ca fiind venituri suplimentare la Fondul Proprietatea, în cazul în care sumele atrase din alte surse nu vor acoperi necesarul despăgubirilor. Din totalul de 3,27 miliarde de dolari, mai mult de jumătate - respectiv 1,72 miliarde USD - reprezintă datoria Irakului. Urmează, în ordine, Cuba (cu 1,06 miliarde USD), Mozambic (171,1 milioane USD), Sudan (169,8 milioane USD) şi Siria (45,8 milioane USD).

Cum sunt evaluate activele
Evaluarea bunurilor neretrocedabile în vederea acordării de acţiuni la Fondul Proprietatea se poate face prin trei metode. Metoda costurilor stabileşte ce cheltuieli ar fi necesare dacă s-ar construi acel imobil, în acest moment. A doua metodă, cea a veniturilor, stabileşte câştigurile care s-ar fi obţinut din închirierea imobilului în cauză. Iar prin metoda comparaţiei de piaţă - considerată ca fiind cea mai eficientă - imobilul este evaluat prin comparaţie cu alte clădiri similare de pe piaţă. Această metodă este valabilă când piaţa este activă şi există multe tranzacţii imobiliare. "Niciodată nu se face o medie a valorilor obţinute prin cele trei metode, ci se comunică fiecare rezultat în parte, astfel încât clientul sau beneficiarul să poată alege în cunoştinţă de cauză", ne-a declarat Adrian Crivii, fost preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România (ANEVAR).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite