UPDATE Răspunsul Ambasadei SUA după întâlnirea cu Diaconescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Diaconescu are miercuri, în jurul orei 14.00, o întâlnire la Ambasada SUA la Bucureşti, a declarat Daniel Fenechiu, unul dintre avocaţii care îl reprezintă pe patronul OTV. Ambasada SUA a confirmat întâlnirea şi a spus că are constat întâlniri pentru a înţelege evenimentele politice şi economice.

UPDATE 18.00 Ambasada SUA la Bucureşti precizează, la solicitarea MEDIAFAX, cu privire la întâlnirea de miercuri cu patronul OTV, Dan Diaconescu, desfăşurată la sediul misiunii, că diplomaţii americani au astfel de întâlniri constant „pentru a înţelege evenimentele politice şi economice" din România.

"Reprezentanţii Ambasadei au constant întâlniri pentru a înţelege evenimentele politice şi economice", afirmă Ambasada, în precizarea transmisă MEDIAFAX cu privire la contextul întâlnirii cu Dan Diaconescu.

UPDATE 14.50 Dan Diaconescu a plecat de la Ambasada SUA. Se pare că acesta a solicitat obţinerea unei vize pentru un membru al familiei sale. Discuţiile nu au avut legătură cu privatizarea Oltchim.

UPDATE 13.45 Ambasada SUA la Bucureşti a confirmat că Dan Diaconescu va avea miercuri o întrevedere la sediul misiunii diplomatice, însă nu cu ambasadorul Mark H.Gitenstein, ci cu un alt oficial al Ambasadei, potrivit Mediafax.

"Ambasadorul SUA nu este în ambasadă astăzi şi nu se va întâlni cu domnul Dan Diaconescu. Domnul Diaconescu se va întâlni cu un reprezentant al Ambasadei", a comunicat misiunea diplomatică a SUA.

"Ni s-a confirmat şi nouă că are o întâîlnire la Ambasada SUA", a spus Fenechiu.

Pe de altă parte, avocatul a mai spus că în cadrul negocierilor cu reprezentanţii statului privind preluarea Oltchim au făcut 21 de propuneri pentru modificarea contractului.

Printre propuneri, Fenechiu a menţionat că se doreşte ca în contract să fie prevăzută o modalitate clară prin care se va putea prelua şi rafinăria Arpechim. De asemenea, el a cerut garanţii că Oltchim nu va intra în insolvenţă din cauza datoriilor, imediat după preluare. O altă problemă este aceea a salariaţilor.

În plus, negociatorii din partea lui Diaconescu, au cerut informaţii dacă au existat modificări în situaţia juridică şi situaţia financiară a combinatului.

"Vrem să clarificăm astăzi (miercuri - n.r.) trei lucruri esenţiale. Statul trebuie să reglementeze situaţia salariilor angajaţilor Oltchim. Sindicatul Oltchim are o solicitare, pe care ne-am însuşit-o şi noi, ca până la data semnării contractului statul să plătească la zi salariile angajaţilor combinatului. Dorim ca OPSPI să garanteze că nicio societate de stat creditoare, ca Electrica, CFR sau Salrom, să nu ceară, după semnarea contractului, insolvenţa Oltchim. Mai cerem obligarea părţilor semnatare ale contractului la stabililească modalitatea concretă prin care vom putea prelua rafinăria Arpechim", a declarat Daniel Fenechiu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite