UPDATE Aviva şi-a vândut operaţiunile din România, Cehia şi Ungaria către asigurătorul american MetLife

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aviva a vândut către asigurătorul american MetLife operaţiunile din România (Aviva Asigurări de Viaţă şi Aviva Pensii Private), Cehia şi Ungaria, ca parte a strategiei de concentrare a activităţilor pe pieţele unde grupul britanic are o poziţie dominantă.

"Am convenit vânzarea operaţiunilor noastre din Cehia, Ungaria şi România către MetLife. Este încă un pas către angajamentul nostru de a ne concentra pe pieţele prioritare", a declarat preşedintele Aviva Group, Andrew Moss, într-un comunicat al Aviva.

Tranzacţia va fi avizată de către autorităţile competente din fiecare ţară şi va fi finalizată în cursul anului 2012, estimează compania britanică.

"Capitalurile proprii ale celor trei operaţiuni la 30 iunie 2011 aveau o valoare de aproximativ 57 milioane de euro", se menţionează în comunicat.
Aviva nu a comunicat valoarea tranzacţiei.

Cu vânzări globale de 47,1 miliarde de euro în 2010, Aviva este al şaselea asigurător la nivel internaţional, deservind 44,5 milioane de clienţi în Europa, America de Nord şi Asia-Pacific.

În România, Aviva Asigurări de Viaţă este unul dintre cei mai importanţi jucători, ocupând locul 5 în ierarhia de profil, cu o cotă de 5,34% şi subscrieri de 88,9 milioane de lei la finele anului 2010.

Cine sunt americanii de la MetLife

MetLife este o companie americană activă la nivel mondial în domeniile asigurărilor de viaţă, generale şi reasigurare. În noiembrie 2010, MetLife a achiziţionat Alico, iar ca urmare a acestui acord, Alico Asigurări şi Alico Pensii Private sunt companii afiliate MetLife.

Alico Asigurări România este al treilea jucător local de profil, cu subscrieri de 205,03 milioane de lei în 2010, după ING Asigurări de Viaţă şi BCR Asigurări de Viaţă.

„MetLife intenţionează să investească pentru a creşte în pieţe cu potenţial ridicat", a declarat Michel Khalaf, preşedintele MetLife pentru Regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), „iar această tranzacţie creează o oportunitate excelentă de a oferi unui număr mai mare de clienţi produse şi servicii mai diversificate, precum şi de a creşte beneficiile din economii de scală pentru operaţiunile locale, deja existente".

„Acesta reprezintă încă un pas în realizarea viziunii MetLife de a fi liderul global în asigurări de viaţă, de accidente şi sănătate, precum şi în planuri de pensii şi beneficii pentru angajaţi, ilustrând consecvenţa cu care acţionăm în vederea atingerii acestui obiectiv şi capacitatea noastră de a aduce o infuzie de capital în aceste pieţe aflate în dezvoltare", a afirmat Khalaf, potrivit unui comunicat al Alico Asigurări România.

Această tranzacţie va completa capacitatea MetLife cu o reţea de distribuţie vastă şi diversificată, va extinde paleta de produse şi va consolida şi mai mult poziţia companiei pe aceste pieţe.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite