Avem cea mai mică scădere la producţia industrială din UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a scăzut în octombrie cu 1,4% faţă de aceeaşi lună din 2008, într-un ritm de peste şapte ori mai lent decât media din Uniunea Europeană, de 10,2%. Cel puţin aşa arată datele de la biroul european de statistică, Eurostat. Producţia industrială din zona euro a scăzut, la rândul său, în octombrie, cu 11,1% faţă de nivelul înregistrat în urmă cu un an.

În octombrie, producţia industrială a scăzut în toate statele pentru care au existat date disponibile, cu excepţia Irlandei şi Polonia, unde au fost înregistrate avansuri în ritm anual de 2%, respectiv 1,1%. După România, alte scăderi mai puţin importante au avut loc în Portugalia, de 5,2%, şi Olanda, de 6,1%. În schimb, cele mai mari scăderi au fost raportate de Estonia, de 20,9%, Finlanda, de 19,1%, şi Slovenia, de 18,4%.

Faţă de luna precedentă, producţia industrială din România a crescut cu 0,3%, în timp ce blocul comunitar a avut o scădere pe ansamblu de 0,7% faţă de septembrie, iar în zona euro declinul a fost ceva mai mic, de 0,6%.

Nouă state membre ale UE au raportat în octombrie creşteri faţă de luna anterioară, în timp ce alte nouă au înregistrat scăderi. Estonia a afişat o stagnare. Cele mai importante avansuri în ritm lunar au avut loc în Finlanda (+2,2%) şi Bulgaria (+2,1%), în timp ce scăderile cele mai importante au fost înregistrate în Slovenia (-3,2%), Irlanda (-2,8%) şi Germania (-1,8%).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite