Autoturismele vor fi verificate la vamă şi după integrare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 1 ianuarie 2007, autoturismele românilor vor continua să fie verificate la vamă, deoarece România nu va finaliza implementarea angajamentelor în domeniul asigurărilor luate în procesul

După 1 ianuarie 2007, autoturismele românilor vor continua să fie verificate la vamă, deoarece România nu va finaliza implementarea angajamentelor în domeniul asigurărilor luate în procesul integrării, se apreciază în Raportul Comisiei Europene.
Raportul remarcă eforturile autorităţilor române de a ajunge la un grad de cuprindere a autovehiculelor cu RCA în cele înmatriculate de 87% şi reuşitele în creşterea capacităţii administrative. Raportul de monitorizare apreciază faptul că au fost create şi funcţionează instituţii noi, precum Fondul Victimelor Străzii, care are în administrare şi un punct de informare, Fondul de Garantare şi Sistemul de Compensare. De asemenea, se află în curs de realizare şi o schemă de reasigurare pentru Fondul Victimelor Străzii, fond care are menirea de a acoperi pagubele din accidentele celor neasiguraţi RCA sau cu autor necunoscut. De asemenea, Biroul de Carte Verde este independent din punct de vedere financiar, remarcă raportul Comisiei Europene. Principala provocare rămâne însă semnarea Acordului Multilateral, precum şi acordurile între organismele de compensare şi fondurile de garantare, înainte de aderare, care ar permite autovehiculelor româneşti să circule fără a le fi verificată asigurarea în vamă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite