UPDATE Autostrada Bucureşti-Ploieşti nu se va deschide sâmbătă. Noul termen: 1 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autostrada Bucureşti-Ploieşti (A3) nu va fi deschisă sămâbtă, 30 iunie, la ultimul termen avansat, pentru că lucrările nu au fost finalizate, a declarat astăzi Ovidiu Silaghi, ministrul Transportului şi Infrastructurii, aflat într-o o vizită de lucru pe şantierul autostrăzii A3.

„Cu siguranţă, nu pe 30 iunie. Siguranţa circulaţiei, asta nu ne permite să dăm drumul”, a spus Silaghi.

În ceea ce priveşte un nou termen de finalizare a autostrăzii, Silaghi a spus că „de asta suntem aici, să vedem, să decidem”.

"Sperăm într-o lună de zile să armonizăm problemele şi să dăm drumul circulaţiei", a spus Silaghi.

UPDATE 11.20

Noul director general al CNADNR, Mihail Başulescu, a fost întrebat de ministrul Silaghi care este următorul termen pentru finalizarea autostrăzii, iar acesta a înaintat data de 1 august.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, efectuează astăzi o vizită de lucru pe şantierul autostrăzii A3 Bucureşti - Ploieşti, pentru a verifica, la solicitarea premierului Victor Ponta, stadiul lucrărilor.

Ponta i-a solicitat ministrului Transporturilor să inspecteze lucrările la autostrăzile Bucureşti-Ploieşti şi Bucureşti-Constanţa (A2), iar firmelor care au depăşit termenele de execuţie să le aplice "fără milă" sancţiuni.

Silaghi a spus că penalităţile merg în continuare pentru constructori, 75.000 de lei pe zi, iar până pe 22 iunie s-au adunat penalităţi de peste 14 milioane de lei.

Ieri, cu trei zile înainte de ultimul termen avansat pentru deschiderea autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, reprezentanţii Ministerului Transporturilor nu ştiau dacă sâmbătă va fi deschisă circulaţia auto.

"Se lucrează, cred, într-un ritm mai susţinut decât s-a lucrat vreodată. Ştiu că există voci care spun că nu se va preda pe 30 iunie. Sigur că sunt nişte păreri. Unii spun că se va preda, alţii că nu se va preda. Realitatea este în teren şi se lucrează foarte intens", a declarat ieri  secretarul general adjunct al ministerului, Horaţiu Buzatu.

Primul termen de dare în folosinţă a fost 2010, finalizarea fiind amânată de mai multe ori.

Lucrările la autostrada Bucureşti-Ploieşti sunt împărţite în două sectoare, respectiv Bucureşti-Moara Vlăsiei, unde lucrează consorţiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, şi Moara Vlăsiei-Ploieşti, construit de asocierea Spedition UMB/Pa&Co Internaţional/Euroconstruct '98/Com-Axa.

Valoarea totală a lucrărilor este de 450 milioane euro.

Citeşte şi:

Kilometrul Verde - Faza pe Judeţ, până la inaugurarea Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite