Autostrada Bucureşti-Ploieşti: atenţie la TRAMBULINE!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În mai multe locuri de pe noua autostradă Bucureşti-Ploieşti, diferenţele de nivel între aliniamentul carosabilului şi plăcile pasarelelor sunt atât de mari încât la viteze superioare aceste „trambuline“ pun în pericol stabilitatea vehiculelor.

Limita de viteză de 100 km/h este impusă pe A3 (autostrada Bucureşti-Ploieşti) nu doar de autorităţi, ci şi de condiţiile efective de rulare. Îmbinarea dintre plăcile diverselor tronsoane este atât de slab calibrată încât distanţa şi mai ales diferenţa de nivel dintre ele fac ca roţile maşinilor să fie aruncate în suspensii. În anumite locuri, şocul acestor treceri tip „trambulină“ este atât de puternic, încât întreaga maşină este aruncată în sus şi şoferul trebuie să ţină bine de volan pentru a nu pierde controlul rulajului.
Aceste „trambuline“ sunt cel mai des întâlnite atunci când de pe aliniamentul normal al autostrăzii se intră pe placa aferentă unui pod sau pasaj şi la intrarea ori ieşirea pe o pasarelă.

Reduceţi viteza în zona pasajelor!

Dacă vă apropiaţi de astfel de „puncte periculoase“ (treceri de pe aliniament pe pod sau pe pasaj), cel mai bine este să reduceţi viteza, pentru că nu se ştie ce efecte pot avea asemenea şocuri.
De regulă, abordarea frontală, perpendiculară, a acestor hopuri duce doar la efectul de trambulină, dar dacă astfel de obstacole sunt abordate în unghi (în curbă, depăşire etc.) riscaţi să pierdeţi controlul volanului şi chiar să răsturnaţi fără voie maşina.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite