AutoItalia, preluată de un grup israelian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

AutoItalia, importatorul Fiat în România, a fost preluată de grupul israelian Levi, care activează în industria textilă, dar este și importator Fiat în Israel de peste 30 de ani.

Ori Lahav, cel care va conduce temporar AutoItalia, nu a vrut să declare suma integrală a tranzacției. Totuși, valoarea de piață a companiei preluate de la Herbert Stein este de peste 20 de milioane de euro. Conform declarațiilor noilor proprietari, tranzacția va fi definitivată complet la sfârșitul lunii martie 2012. AutoItalia a vândut sub 4.000 de mașini anul trecut, iar noua conducere vine cu un obiectiv ambițios, acela de a vinde peste 10.000 unități.


În prezent, AutoItalia este importator al mărcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Infiniti, Maserati, Abarth, Fiat Professional și Ssangyong în România și activează din 1993 pe piaţă. Cel mai bun an de vânzări a fost 2007, când a depăşit 16.000 de automobile noi.
Ori Lahav a declarat că firma AutoItalia va începe vânzarea de mașini ale grupului Chrysler cel mai probabil în august 2011. Conform politicii internaționale de vânzări a grupului Fiat, în România nu va mai fi adus brandul Dodge.


"În prezent este evaluat viitorul Ssang Yong, dar și al unor dealeri din rețea", a declarat Ori Lahav.
El a mai spus că, deși noul proprietar este dispus să facă investiții, nu se poate vorbi încă de extinderea rețelei.
Cifra de afaceri a fost de 213 milioane euro în 2007, însă a scăzut la 91 milioane euro în 2009. Dacă în 2007 AutoItalia a înregistrat un profit net de aproape șase milioane euro, în 2009 a avut pierderi de peste un milion de euro.


Marca Fiat reprezintă peste 95% din vânzările grupului care, în 2010, a devenit reprezentant și al mărcilor Abarth și Infiniti.
Compania Levi Group din Tel Aviv, Israel este deținută de familia omului de afaceri Michael Levy. Compania Levi Group operează la nivel internaţional în domeniul naylonului prin firma NILIT, iar în domeniul auto își desfășoară activitatea în Israel prin Mediterranean Car Agency, care are patru reprezentanțe locale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite