Auto: celebrul Maybach moare, răpus de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul german Daimler va renunţa la fabricarea brandului de lux Maybach, din cauza pierderilor generate şi a vânzărilor extrem de mici. Automobilul de lux va fi înlocuit din 2013 de modele mai scumpe din gama Mercedes-Benz clasa S, transmite Reuters.

„Am avut discuţii interne ample despre cum putem obţine cel mai mare succes pe segmentul de lux şi am ajuns la concluzia că şansele de vânzare ale brandului Mercedes sunt mai bune decât cele ale Maybach“, a declarat directorul general Dieter Zetsche, citat de cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Zetsche intenţionează în schimb să crească numărul de modele din clasa S de la trei la şase, pentru a mări volumul vânzărilor, pe care e posibil să-l dubleze la 80.000 de maşini pe an.
„Nu ar fi potrivit să dezvoltăm un succesor al modelului actual Maybach“, a adăugat Zetsche într-un interviu acordat publicaţiei. Daimler intenţiona ca vânzările brandului Maybach, relansat în 2002 după o pauză de 60 de ani, să atingă 1.000 de maşini pe an, dar acestea abia au ajuns anul trecut la circa 200 de unităţi.

Bentley şi Rolls Royce, încă pe val

Volkswagen (VW) şi BMW au avut mai mult succes pe segmentul superlux, datorită mărcilor britanice Bentley şi Rolls-Royce.
Analiştii din industria auto au susţinut de mult timp că Maybach nu are o poziţie puternică pe piaţă.
Vânzările de automobile Rolls-Royce, fabricate de BMW, au crescut cu 41% în primele nouă luni ale acestui an, la 2.441 unităţi, datorită preţului mai mic al modelului Ghost.
În cazul automobilelor Bentley, produse de VW, vânzările au urcat cu 31%, la 4.763 de unităţi.
Maybach a devenit o asemenea problemă de imagine pentru Daimler, încât grupul nu a mai publicat în ultimii câţiva ani date lunare referitoare la vânzările brandului, preferând să prezinte doar statistici anuale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite