Austriecii continuă să parieze pe România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul investiţiilor austriece în România se ridică la 10 miliarde de euro, Austria fiind cel mai mare investitor din ţara noastră, a declarat Rudolf Lukavsky, consilier comercial al Ambasadei Austriei în România, într-o conferinţă de presă susţinută astăzi, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de relaţii economice între cele două state.

„Austria este mândră de calitatea sa de investitor numărul 1 în România", a spus Lukavsky. Totuşi, el nu a omis să amintească de piedicile pe care le întâlnesc antreprenorii austricei în desfăşurarea activităţii lor în România.

Printre acestea se numără lipsa unei stabilităţi fiscale care îngreunează întocmirea unui business-plan pe termen lung, dar şi lipsa transparenţei în cazul licitaţiilor publice. „În pofida greutăţilor, firmele austriece continuă să investească şi nicio firmă cunoscută nu s-a retras de pe piaţa românească", a declarat Rudolf Lukavsky.

El a adăugat că, potrivit datelor preliminare din statisticile anuale ale Băncii Naţionale a României, Austria este şi în acest an cel mai mare investitor străin din România.

Rudolf Lukavsky estimează că investiţiile austriecilor în România se ridică la 500 de milioane de euro în acest an, valoarea similară cu cea din 2009. Printre principalii investitori austrieci se numără OMV, Erste Group, Raiffeisen şi Vienna Insurance. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite