Austriacul Vystoupil a renunţat la Tarom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Heinrich Vystoupil, desemnat director general al companiei de transport aerian Tarom în urma procesului de recrutare, a renunţat la această poziţie şi a fost revocat şi din Consiliul de Administraţie, în locul său urmând să fie ales un alt candidat din lista furnizată de consultanţi.

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) Tarom a aprobat luni condiţiile contractului de mandat al membrilor neexecutivi ai Consiliului de Administraţie, toţi semnând mandatele în cursul acestei zile, se arată într-un comunicat al companiei de transport aerian.

"La aceeasi întâlnire, AGA a luat act de demisia domnului Heinrich Vystoupil din funcţia de director general şi cea de membru în Consiliu de Administraţie, ca urmare a neacceptării condiţiilor contractului de mandat, şi a aprobat revocarea sa din funcţia administrator. Consiliul de Administraţie va proceda, în cel mai scurt timp, la numirea unui nou director, din lista de candidaţi selectaţi de consultanţii Ministerului Transporturilor", potrivit sursei citate.

Până la nominalizarea noului CEO, atribuţiile vor fi îndeplinite de actualul director general al companiei, Sorin Georgescu.

Vystoupil, fost şef al reprezentanţei în România şi Moldova a Austrian Airlines, a fost numit la 17 octombrie director general de către CA.

În Consiliul de Administraţie Tarom au fost recrutaţi şi Dan Pascariu, Dumitru Prunariu, Lucian Isar, Marius Ghenea, Ciprian Ladunca şi Valentin Macec.

Administratorii selectaţi au avut termen până luni pentru semnarea contractelor de mandat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite