Aurul de la Roşia Montană, negociat în Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul interimar al Economiei şi, totodată, cel desemnat pentru a deţine acelaşi portofoliu şi în viitorul Executiv, Adriean Videanu a declarat, vineri, că vrea să introducă proiectul Roşia Montană în programul de guvernare, precizând că va susţine demararea acestuia cât mai curând, mai ales în contextul actual în care preţul aurului pe plan mondial este în creştere.

Proiectul Roşia Montană este unul dintre cele mai controversate proiecte din mineritul românesc, în principal din cauza componentei de protecţie a mediului.

Surse oficiale declarau, sâmbătă, pentru Mediafax, la finalul unei discuţii dintre viitorii membri ai Executivului, că includerea proiectului pe lista priorităţilor noului Guvern reprezintă un subiect delicat de negociere între ministrul Economiei şi cel al Mediului, portofolii care revin PDL, respectiv UDMR.

Proiectul a fost blocat în ultimii ani de lipsa unei autorizaţii de mediu, pe care fostul ministru de resort, Attila Korodi (UDMR), a refuzat să o elibereze, pe motiv că proiectul nu îndeplineşte standardele cerute.

Statul român, prin Minvest Deva, are o participaţie de 19,3% din acţiunile companiei Roşia Montană Gold Corporation, care deţine licenţa pentru zăcământul auro-argentifer din judeţul Alba. Participaţia majoritară aparţine companiei canadiene Gabriel Resources.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite