Aurescu a salutat anunţul OMV Petrom privind descoperirea unor zăcăminte importante în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat Bogdan Aurescu a salutat, la Viena, în discuţiile cu omologul austriac, anunţul OMV Petrom şi Exxon privind descoperirea unor importante zăcăminte de hidrocarburi în platoul continental al Mării Negre, precizează MAE.

Ministerul menţionează că resursele au fost descoperite "inclusiv în zona obţinută de România în urma procesului de delimitare finalizat la 3 februarie 2009, la Haga", potrivit Mediafax.

Bogdan Aurescu a avut o întrevedere, la Viena, cu omologul său din MAE austriac, Wolfgang Waldner. El s-a întâlnit de asemenea cu Helmut Freudenschuss, consilierul pentru afaceri europene şi internaţionale al preşedintelui Austriei, şi cu Judith Gebetsroithner, consilierul pentru probleme UE al cancelarului federal.

MAE precizează că, având în vedere că Austria este unul dintre principalii parteneri economici ai României, fiind pe locul al II-lea în topul investitorilor străini, au fost abordate o serie de aspecte de ordin economic şi financiar, în special în ceea ce priveşte menţinerea la un nivel ridicat a volumului schimburilor comerciale şi a investiţiilor austriece în România.

Discuţiile au confirmat evoluţia pozitivă a importantei relaţii de parteneriat economic dintre cele două state.


Bogdan Aurescu şi-a exprimat speranţa că recomandările adoptate la sfârşitul anului trecut de Banca Naţională a Austriei privind limitarea creditării în Europa Centrală şi de Est nu vor fi aplicate de o manieră care să genereze externalităţi negative la nivelul sectorului bancar şi al economiei româneşti.

Ambii oficiali au salutat calitatea foarte bună a dialogului bilateral pe tema energiei şi au evidenţiat necesitatea impulsionării proiectului Nabucco, ca opţiune strategică pentru asigurarea securităţii energetice europene.

"Secretarul de stat Bogdan Aurescu a salutat, în acest context, anunţul public făcut în aceeaşi zi de OMV Petrom (şi Exxon) privind descoperirea unor importante zăcăminte de hidrocarburi în platoul continental al Mării Negre, inclusiv în zona obţinuta de România în urma procesului de delimitare finalizat la 3 februarie 2009, de la Haga", precizează MAE.

De asemenea, secretarul de stat român a reiterat argumentele părţii române care pledează pentru liberalizarea completă a pieţei muncii din Austria pentru cetăţenii români.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite