Atenţie la creditul ipotecar!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ascunse sunt generate de următoarele activităţi: * autentificarea contractului de vânzare-cumpărare; * contravaloarea poliţei de incendiu; * autentificarea contractului de ipotecă; *

ascunse sunt generate de următoarele activităţi: * autentificarea contractului de vânzare-cumpărare; * contravaloarea poliţei de incendiu; * autentificarea contractului de ipotecă; * obţinerea certificatului de sarcini, de la judecătorie; * autentificarea declaraţiei, la notariat, din care trebuie să rezulte că persoana respectivă nu mai deţine alt imobil; * legalizarea copiei după certificatul de naştere; * comisionul plătit agenţiei imobiliare.
Costurile ascunse ale creditului imobiliar reprezintă 8-10% din valoarea locuinţei. La toate aceste cheltuieli financiare trebuie să mai adăugăm timpul pierdut şi stresul cauzat de obţinerea documentelor necesare realizării dosarului de creditare.

Ce vor clienţii băncilor
În opiniile exprimate de clienţi pe site-urile băncilor se arată că instituţiile de credit trebuie să ofere consumatorilor informaţii menite să-i ajute la înţelegerea în ansamblu a produsului financiar respectiv. Creditele imobiliare "nu trebuie să genereze cazuri sociale, ca urmare a intrării în incapacitate de plată a consumatorului", iar consumatorii "trebuie să cunoască costul total al împrumutului solicitat înainte de a semna contractul de credit".
Clienţii mai cer echilibrarea clauzelor din contractele de creditare. "În prezent, băncile au numai drepturi şi nicio obligaţie în raporturile lor cu consumatorii de produse financiare", se plâng clienţii băncilor.

Ce se poate cumpăra cu 30.000-50.000 euro
* Garsonieră central-semicentral în Bucureşti * Apartament cu 2-3 camere, la periferia Capitalei; * Apartament cu 2 camere în centrele oraşelor mari; * 30-50 mp teren ultracentral, în marile oraşe; * 15-25 ha teren agricol cu productivitate medie; * Casă+teren de 1.000-1.500 mp în comunele din jurul Bucureştiului; * Vilă de categorie medie într-o staţiune turistică.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite