Astra Vagoane, Meva şi Romvag Caracal, preluate de un investitor german

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile Astra Vagoane Arad, Meva şi Romvag Caracal, aflate în insolvenţă, au fost preluate de către un investitor german cu peste 30 de milioane de euro, a anunţat luni Casa de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al celor trei societăţi.

Adunările creditorilor celor trei companii din cadrul grupului de firme IRS şi-au dat acordul pentru oferta de preluare prezentată de investitor, iar contractele de transfer au fost semnate.

La negocieri au participat atât principalii creditori ai grupui, un consorţiu bancar condus şi coordonat de către RBS, cât şi foştii acţionari. Fiecare dintre companii are peste 100 de ani de activitate în industria românească, toate trei cumulând mai mult de 1.500 de locuri de muncă.

La momentul deschiderii procedurilor de preluare, în urmă cu şase luni, datoriile consolidate ale celor trei companii depăşeau 150 milioane de euro.
Grupul IRS, aflat în proprietatea omului de afaceri Cristian Burci, are sediul central în Luxemburg şi mai deţine 30% din acţiunile constructorului de nave fluviale Severnav Drobeta Turnu Severin.

De asemenea, IRS deţine compania de transport feroviar Servtrans Invest şi, prin Astra Vagoane, controla firma de construcţii ICIM, tot din Arad.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite