Asigurătorii vor numerota vignetele care însoţesc poliţele RCA pentru a se evita fraudele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asigurătorii au obligaţia de a numerota vigneta care însoţeşte poliţa de răspundere civilă auto (RCA) şi de a înscrie numărul acesteia şi pe contract, pentru a oferi asiguraţilor un plus de siguranţă în privinţa veridicităţii acesteia, a decis Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), potrivit Mediafax.

"CSA a fost sesizată cu privire la comercializarea de către terţe persoane a unor poliţe RCA care s-au dovedit a fi false. Pentru a proteja asiguraţii de eventuale alte practici frauduloase de falsificare a poliţelor RCA, numerotarea vignetei este singura soluţie legală pe care o poate lua Comisia întrucât noi nu avem competenţe legale cu privire la instrumentarea şi sancţionarea infracţiunilor de fals în documente şi uz de fals", a declarat preşedintele CSA, Angela Toncescu, într-un comunicat remis MEDIAFAX.
CSA subliniază faptul că asigurătorii care au fost autorizaţi să practice asigurarea obligatorie RCA îşi asumă răspunderea pentru toate poliţele de acest tip, cât şi pentru toate vignetele eliberate, şi pentru toate erorile sau omisiunile apărute la emiterea acestora fie direct, fie prin intermediarii în asigurări.

"Pentru ca măsura luată de CSA să aibă efectele dorite, este însă foarte important ca asiguraţii să solicite şi vigneta odată cu asigurarea şi să fie atenţi ca aceasta să fie numerotată, iar numărul ei să fie înscris şi pe poliţă", a spus Toncescu.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite