Asigurarea locuinţei poate fi dublată de cazarea păgubaşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ING Bank România şi Generali Asigurări au parafat un parteneriat care dă posibilitatea clienţilor băncii să-şi asigure locuinţa şi automobilul, direct de la ghişeele ING.Produsele se

ING Bank România şi Generali Asigurări au parafat un parteneriat care dă posibilitatea clienţilor băncii să-şi asigure locuinţa şi automobilul, direct de la ghişeele ING.
Produsele se adresează în special clasei de mijloc, care nu au timp de pierdut, astfel încât aceştia pot încheia poliţa ING Asigurare Locuinţă şi ING Casco printr-o singură vizită la oficiile băncii, declară Corina ştefănescu, director ING. Poliţa ING Asigurare Locuinţă intră în vigoare în ziua următoare semnării şi are o valabilitate de cinci ani. Sunt astfel acoperite şi eventualele daune cauzate bunurilor care aparţin terţilor.
"Este un pas important în extinderea ofertei ING pentru persoane fizice. Ambele poliţe de asigurare se pot achiziţiona într-un singur loc, la ING Office, în 26 de oraşe. Am creat aceste produse pentru a avea o soluţie simplă ăi eficientă de asigurare a bunurilor clienţilor sşi ale potenţialilor clienţi", a declarat directorul general al diviziei Retail Banking a ING Bank România, Albert Roggemans.
O noutate pentru piaţa autohtonă este aceea că, în cazul în care locuinţa devine inutilizabilă în urma unei daune, asiguratorul va suporta cheltuielile de cazare provizorie, până când aceasta va fi reparată. Moldovan a declarat că Generali Asigurări SA are o colaborare cu compania Europa Sistems, prin intermediul căreia are acces la o reţea de hoteluri şi mici pensiuni în care să fie cazate persoanele pe timpul refacerii locuinţei avariate.Pentru zonele cu risc seismic ridicat, poliţa prevede o franşiză de 0,75 % din suma asigurată, a declarat ieri Tudor Moldovan, directorul general al Generali Asigurări. Acesta a mai informat că suma medie asigurată în cazul unei locuinţe evaluate la 50.000 de euro este de 100 de euro pe an. Este disponibilă şI posibilitatea de a parafa o poliţă de asigurare a locuinţei, chiar dăcă asiguratul locuieşte cu chirie.
În cazul ING Casco se asigură autovehiculele cu o vechime mai mică de 6 ani cu masa maximă autorizată de până la 3,5 tone inclusiv, împotriva accidentelor, a furtului, incendiilor, evenimentelor naturale şi socio-politice. Poliţa Casco intră în vigoare în ziua următoare semnării, are valabilitate un an şi se prelungeşte automat. Beneficiarii poliţei au la dispoziţie un număr permanent de urgenţă, după a cărei apelare, după cum declară oficialii ING, vor beneficia de remorcarea gratuită a autovehicolului avariat până la un service sau un spaţiu amenajat precum şio de transportul pasagerilor, numai dacă autovehicolul avariat este inutilizabil pentru mai mult de 36 de ore,până la locul de destinaţie sau celde reşedinţă. Dacă în anii precedenţi nu au fost daune, clientul va beneficia de o reducere a primei de asigurare pentru poliţa Casco.
Ambele prime de asigurare se plătesc automat din contul specificat în poliţă, lunar sau în rate trimestriale.
Comisioane de intermediere
Oficialii celor două instituţii anunţă că în viitor colaborarea va continua, fiind în lucru alte produse comune. Potrivit lui Moldovan, Generali România va plăti un comision de intermediere 10-12% la poliţele ING Casco şi de 20% la cele pentru asigurarea locuinţei. Generali Asigurări România va încheia anul 2006 cu un volum al primelor subscrise de 260-270 milioane lei, pe asigurări generale şi de viaţă, în creştere cu 120-130% faţă de anul trecut, a declarat directorul general al companiei. şi pentru viitor previziunile sunt optimiste, cu atât mai mult cu cât asigurările locuinţelor împotriva calamităţilor naturale au toate şansele să devină obligatorii din 2007.Generali are un capital social de 50 milioane lei, controlat în proporţie de 81,4% de Generali Holding Vienna. ING România face parte din ING Group, instituţie internaţională financiară de origine olandeză cu 60 de milioane de clienţi din 50 de state.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite