Asiaticii şi americanii construiesc maşini pe specificul pieţei europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concurenţa din ce în ce mai mare între principalii jucători care controlează piaţa auto mondială i-a determinat pe producători să vină cu foarte multe modele noi pentru anul 2007.

Concurenţa din ce în ce mai mare între principalii jucători care controlează piaţa auto mondială i-a determinat pe producători să vină cu foarte multe modele noi pentru anul 2007. Constructorii asiatici şi americani atacă piaţa europeană cu modele construite pe specificul acesteia. Nici europenii nu stau în aşteptare, Porsche şi Peugeot pregătind lansarea modelelor Cayenne şi Expert pe parcursul anului viitor.
Japonezii au anunţat că au finalizat testele la cel mai nou model de Corolla. Maşina va ajunge pe piaţa europeană în 2007 şi este un sedan creat special pentru Europa. Corolla reprezintă cel mai bine vândut model al japonezilor de la Toyota şi este la a zecea generaţie. Producătorii au decis să prezinte noua maşină la show-ul auto de la Helsinki, în 2007. Pentru varianta hatchback pe acest segment, japonezii vor aduce pe piaţa europeană din 2007 modelul Auris. Maşina este înlocuitorul hatchback-ului Corolla şi va fi construită în Turcia şi în Marea Britanie. Noua Corolla însă va fi construită doar în Japonia, fapt ce îi va ridica preţul final din cauza taxelor aplicate maşinilor produse în afara UE.
Corolla are un aspect exterior care aminteşte de modelul actual, însă liniile sale sunt mai sinuoase şi aluzive. Maşina arată european şi dispune de un interior generos, construit şi ergonomic. Pentru că modelul este creat şi pentru Europa, producătorii nu au putut să omită motorizarea diesel din ofertă. Corolla va dispune în prima fază de două motorizări nou-nouţe, una pe benzină, iar cea de a doua diesel, însă japonezii vor pune la dispoziţia clienţilor un total de patru propulsoare, două diesel şi două pe benzină.
Porsche Cayenne a reprezentat pentru constructorul german un adevărat succes, încă de la lansare. SUV-ul se află pe piaţă în patru versiuni cu motorizări între 3.2 litri V6 şi 4.5 litri V8, reuşind să atingă 100 km/h în doar 5.2 secunde, iar viteza de top este de 270 km/h. Noul Porsche Cayenne va fi prezentat cel mai probabil la marile show-room-uri ce vor avea loc în 2007. Producătorul german nu a anunţat o dată certă pentru reînnoirea actualei generaţii de SUV-uri, inginerii de la Porsche fiind mai implicaţi în construirea primei limuzine.
Peugeot Expert, din ianuarie
Peugeot a anunţat data la care va lansa oficial a treia generaţie a modelului său de minivan. Evenimentul va avea loc la sfârşitul lunii ianuarie 2007, iar maşina este la a treia generaţie şi se numeşte Peugeot Expert. Peugeotul va ajunge pe piaţă cu două variante de caroserie. Una este destinată transportului de mărfuri, iar a doua celui de persoane, varianta care a primit şi numele de Tepee. Francezii nu au anunţat încă momentul în care maşina va ajunge în show-room-uri şi nici nu au oferit informaţii despre preţ.
Jeep Compass are tracţiune pe faţă
Modelul va fi prezent pe pieţele din întreaga lume din primele luni ale lui 2007. Maşina este un SUV de clasă compactă şi se adresează segmentului mediu. Jeep Compass este primul model al constructorului american la care roţile din faţă sunt cele motoare, atunci când maşina nu circulă în regim integral. Pionieri ai conceptului de maşină 4x4, Jeep a înzestrat Compass cu suspensie independentă, fapt ce conferă maşinii o ţinută de drum impecabilă şi manevrabilitate excelentă, fie că se află pe autostradă sau pe teren accidentat.
Cu acest model, Jeep oferă pieţei mondiale şapte modele: Jeep Commander, Jeep Grand Cherokee, Jeep Cherokee, Jeep Patriot, Jeep Wrangler, dar şi varianta Wrangler Unlimited cu patru uşi - deja pe piaţa din America.
Compass poate fi numit singurul model Jeep cu adevărat destinat pieţei europene, atât prin dimensiuni, cât şi datorită designului. Tracţiunea roţilor din faţă este un alt argument pentru care Compass poate fi atribuit mai degrabă Europei decât Americii. Compass va concura pe o piaţă destul de aglomerată alături de Hyundai Tucson, Toyota RAV-4 sau Honda CR-V şi va împărţi o serie de caracteristici cu Dodge Caliber. Maşina este dotată cu o serie de airbaguri frontale şi laterale, sisteme de control la frânare şi sisteme de control ale tracţiunii.
Motorizarea ţine cont de trendul pieţei europene şi oferă un propulsor diesel de 140 CP şi 2.0 litri, dar şi un puternic 2.4 litri, pe benzină, de 173 CP.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite