Asia, motorul revenirii economice globale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Economia globală îşi revine puternic, sprijinită de Asia, iar riscul ca evoluţia să fie afectată de problema datoriilor din Europa este redus, a declarat un oficial al Rezervei Federale (Fed) a SUA, citat de Reuters.

"Chiar dacă problema crizei datoriilor din Europa este una serioasă, revenirea economiei globale, în acest punct, pare foarte puternică şi este improbabil ca tendinţa să fie deviată", a afirmat preşedintele Fed din circumscripţia St. Louis, James Bullard.

De asemenea, creşterea economică puternică a Chinei din ultimul an reflectă o dezvoltare robustă a statului, iar acest proces nu ar trebui privit ca un indiciu al formării unei bule speculative pentru activele chineze, a adăugat el.

Oficialul apreciază, totodată, că Produsul Intern Brut al SUA, cea mai mare economia a lumii, va reveni la nivelurile anterioare crizei în cel de-al treilea trimestru al acestui an.

Economia SUA a profitat de pe urma turbulenţelor europene prin orientarea investitorilor către activele americane, în condiţiile în care Trezoreria a coborât randamentele pe termen lung ale obligaţiunilor, consideră Bullard. "Acest tip de măsură afectează toate activităţile de trading de pe pieţele financiare şi se comportă ca o acţiune de politică monetară agresivă", a spus oficialul. El anticipează, de asemenea, că angajatorii vor crea locuri de muncă pe parcursul acestui an, pentru a ţine pasul cu avansul cererii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite