Aşa arată încărcătorul pentru maşina electrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania americană General Electric a prezentat WattStation, un încărcător de vehicule electrice uşor de folosit. Acesta permite reducerea considerabilă a timpului necesar încărcării vehiculelor. Cu ajutorul tehnologiei de reţea inteligentă (Smart Grid), permite companiilor de utilităţi să gestioneze impactul vehiculelor electrice asupra reţelelor locale şi regionale.

Dispozitivul WattStation asigură scăderea timpului mediu de încărcare a vehiculelor electrice de la 12-18 ore la doar patru până la opt ore, în comparaţie cu „nivelul 1” de încărcare standard, la un ciclu complet de încărcare pentru o baterie de 24 kWh.

GE WattStation va fi disponibilă pentru comercializare la nivel global în 2011. Spre sfârşitul acestui an, GE va dezvălui o versiune specializată a acestui încărcător pentru uz individual.

Pe lângă WattStation, GE a anunţat recent două noi parteneriate menite să promoveze adoptarea vehiculelor electrice. În luna aprilie 2010, Project Get Ready, o iniţiativă non-profit condusă de Institutul Rocky Mountain şi menită să ajute comunităţile să se pregătească pentru vehiculele electrice, a ales GE drept consultant tehnic pentru proiectarea şi planificarea reţelelor electrice locale şi regionale pentru vehiculele electrice.

În luna mai 2010, GE Global Research şi Nissan au semnat un Protocol de Colaborare (PdC) pe o perioadă de trei ani pentru a explora noi tehnologii necesare construirii unei infrastructuri de încărcare inteligente, fiabile şi dinamice.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite