Ariton şi omologul său bulgar vor semna un memorandum pentru cuplarea pieţelor de energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton, se află astăzi în Bulgaria, unde va discuta cu omologul său Traycho Traykov subiecte privind colaborarea în domeniul energetic, precum interconectarea pieţelor de electricitate din cele două ţări, informează un comunicat al ministerului.

„Cei doi miniştri vor semna un memorandumum de înţelegere privind pregătirea şi implementarea proiectului de cuplare a pieţelor de energie electrică. Documentul stabileşte cadrul legislativ care sa faciliteze integrarea regională a pieţelor de energie electrică din cele două ţări şi cuplarea pieţelor de electricitate dintre România şi Bulgaria", spun oficialii Ministerului Economiei.

De asemenea, Ariton participă la conferinţa „Energia în Sud-Estul Europei: Energia fără frontiere - de la abordare naţională la abordare regională".

Scopul reuniunii este analiza măsurilor comune de dezvoltare a sectorului energetic în Sud-Estul Europei, în concordanţă cu prevederile Uniunii Europene şi obiectivul de asigurare a securităţii regionale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite