ArcelorMittal va produce din toamnă mai mult oţel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Thierry Le Gall, directorul combinatului siderurgic din Galaţi, a anunţat că repornirea în octombrie a Furnalului 5 va creşte producţia de oţel cu o tonă. Oficialul a infirmat zvonurile potrivit cărora investiţia de 80 de milioane de euro nu va fi finalizată nici în acest an. Odată cu repornirea Furnalului 5, producţia de oţel va creşte cu 30%.

Furnalul numărul 5, cea mai importantă investiţie din ultimii 10 ani de pe platforma combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, va fi repus în funcţiune la începutul lunii octombrie, a anunţat conducerea unităţii. „Noul furnal ne va aduce o productivitate crescută pentru că include cele mai noi tehnologii. Este un efort uriaş din partea noastră, nu doar de încheiere a acestei investiţii, ci şi de repornire a furnalului în cele mai bune condiţii. Este o investiţie care consumă foarte multe resurse, dar şi multă energie", ne-a declarat Thierry Le Gall, directorul ArcelorMittal Galaţi.

Oficialul francez a precizat că odată cu repornirea Furnalului 5, ale cărui costuri de modernizare se ridică la 80 de milioane de euro, producţia de oţel din trimestrul trei va creşte cu 30%, iar cea anuală cu 10%. ArcelorMittal Galaţi va produce anual un milion de tone de oţel în plus, adică trei milioane de tone în total. Thierry Le Gall a infirmat astfel zvonurile potrivit cărora Furnalul numărul 5 nu va fi repornit nici în această toamnă, după ce această lucrare a suferit deja două amânări.

„Repunerea în funcţiune a Furnalului 5 reprezintă principalul nostru obiectiv în această perioadă. Este prioritatea numărul unu. Au mai spus mulţi că nu vom face această investiţie şi iată că o facem", a subliniat directorul combinatului.

Piaţa mondială, în creştere

În paralel cu investiţia de 80 de milioane de euro de la Furnalul 5, compania are în desfăşurare o serie de alte modernizări ale mai multor uzine din combinat. „Avem proiecte precum Staţia de desprăfuire de la Uzina de Aglomerare, macaralele de la Oţelărie, pentru Mentenanţă, avem maşina de laminare la cald de la LTG2 şi nu numai. Practic, în toate departamentele avem investiţii de 40 de milioane de euro", a declarat Le Gall. Şeful combinatului gălăţean spune că pe plan mondial se constată o îmbunătăţire pe piaţa oţelului şi dă ca exemplu Turcia, unde compania deţine o unitate de producţie: „În Turcia, o piaţă majoră pentru noi, creşterea este chiar bună. PIB-ul a crescut în Turcia, în primul semestru, cu 11%, ceea ce este uriaş. În ceea ce priveşte România, anul acesta se speră la o creştere, dar să vedem cât va fi", a explicat francezul.

Potrivit lui Thierry Le Gall, producţia de la ArcelorMittal Galaţi se ridică la nivelul anilor 2009-2010. „Nu suntem la nivelul lui 2008, dar situaţia se îmbunătăţeşte. În momentul de faţă, avem exact aceeaşi producţie ca şi anul trecut", a declarat Le Gall.

Directorul combinatului gălăţean a mai spus că încă nu s-a ajuns la un acord prin care ArcelorMittal să ofere gratuit zgură statului român pentru construirea de drumuri şi autostrăzi, în schimbul prelungirii termenului de închidere a Uzinei Cocsochimice, aşa cum anunţase comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Silvian Ionescu. „Am înţeles ceea ce vor ei să facă, dar trebuie să vedem şi detaliile. Sunt diferite aspecte ale acestei chestiuni despre care trebuie să discutăm. Oricum, trebuie să găsim soluţii bune pentru ambele părţi", a precizat Le Gall.

"Repunerea în funcţiune a Furnalului 5 reprezintă principalul nostru obiectiv în această perioadă."
Thierry Le Gall
directorul ArcelorMittal Galaţi

Managerul francez, de doi ani la Galaţi

Francezul Thierry Le Gall deţine funcţia de director general al ArcelorMittal Galaţi din 2009, când a preluat funcţia deţinută de indianul Augustine Kochuparampil, numit şef al ArcelorMittal Ostrava, parte a Diviziei Long Carbon. Le Gall lucrează în cadrul grupului din 1978. Anterior numirii în funcţia de CEO al Diviziei Flat Carbon South Eastern Europe, a fost CEO ArcelorMittal Méditerranée. Înainte de fuziunea dintre Arcelor şi Mittal Steel, a deţinut mai multe funcţii în unităţi din Franţa. Le Gall este absolvent al Ecole Centrale din Lyon.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite