ArcelorMittal Galaţi şi-a modernizat Oţelăria cu 8 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ArcelorMittal Galaţi a investit 8 milioane de euro la Oţelărie într-un pod rulant ultramodern, în grinzile de susţinere, în echipamentele electrice şi de automatizare aferente, a anunţat, marţi, directorul de comunicare al combinatului, Dorian Dunitrescu.

Potrivit acestuia, noul echipament, furnizat de o firmă spaniolă, are o durată de viaţă estimată la 30 de ani şi o capacitate de 300 tone, faţă de numai 200 tone cât avea cel vechi. Macaraua - cea mai mare din întregul combinat - este acum funcţională şi a primit certificarea ISCIR, după ce a fost testată în situaţii cu sarcini de până la 25% peste capacitatea sa.

Pentru a nu afecta producţia de oţel, lucrările de instalare a noilor grinzi de susţinere - care se vor finaliza la jumătatea lunii iunie - sunt realizate 'pe flux', ceea ce a însemnat măsuri suplimentare de securitate, precum şi o planificare şi o coordonare complexă şi minuţioasă. Componentele de mari dimensiuni au fost instalate prin acoperişul Halei Convertizoarelor, cu ajutorul unei macarale de 750 tone.

La montarea grinzilor s-a folosit sudură aluminotermică, o noutate pentru ArcelorMittal Galaţi, care oferă fiabilitate şi o garanţie prelungită de viaţă.

"În ciuda constrângerilor de natură financiară şi a efectelor crizei, continuăm să investim în fluxul cald de la Galaţi, pentru a-i asigura sustenabilitatea", a declarat directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite