ArcelorMittal Galaţi va închide temporar un laminor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele două laminoare de tablă groasă de la combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi va fi închis temporar, au anunţat reprezentanţii companiei, care au precizat că decizia este motivată de scăderea pieţei europene în această perioadă, transmite Mediafax.

"Operaţiunile de laminare de la Laminorul de Tablă Groasă nr. 1 (LTG 1) vor fi suspendate temporar. Producţia va fi reluată imediat ce situaţia din piaţă se va îmbunătăţi. Această decizie este în acord cu conceptul de flexibilizare a producţiei pe care îl implementăm în prezent", a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al administraţei combinatului siderurgic de la Galaţi.

Potrivit sursei citate, măsura a fost determinată de situaţia pieţei oţelului din regiune, precizând că ArcelorMittal se confruntă cu o puternică reducere a volumului comenzilor, pe fondul continuării scăderii activităţii economice în Europa combinată cu situaţia de supracapacitate.

"Această stare de fapt nedorită afectează în mod special piaţa de table groase. În consecinţă, compania noastră studiază în prezent posibilitatea de a-şi adapta temporar operaţiunile pentru a reacţiona la actuala situaţie", a mai spus Dumitrescu.

Oficialii companiei susţin că vor încerca să protejeze angajaţii care până acum lucrau la LTG 1 prin reducerea numărului de lucrări acordate unor societăţi contractoare şi redirecţionarea angajaţilor proprii către aceste lucrări.

"ArcelorMittal Galaţi va continua să îşi protejeze forţa de muncă mai ales prin intermediul proceselor de redirecţionare a lucrărilor contractorilor către echipe interne. Explorăm şi alte opţiuni, însă nicio decizie în acest sens nu a fost luată", a mai spus reprezentantul companiei.

Laminorul respectiv fusese repornit în vara acestui an, după ce timp de trei ani şi jumătate a fost închis din cauza lipsei de comenzi pe piaţa oţelului. Acolo au lucrat aproximativ 300 de oameni, 150 dintre aceştia beneficiind de contracte de muncă pe o perioadă determinată care au expirat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite