Aproape 5% din acţiunile BVB au fost transferate în ziua listării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investitorii au realizat, astăzi, în ziua listării  Bursei de Valori Bucureşti (BVB), operațiuni cu titluri care reprezintă 4,98% din capitalul social al companiei şi au asigurat, astfel, 36% din lichiditatea pieţei, potrivit Mediafax.

Operaţiunile cu titlurile BVB au însumat 9,9 milioane de lei (2,3 milioane de  euro), iar rulajul total al pieţei a fost de 27,7 milioane de lei (6,5 milioane de euro).
La finalul şedinţei, acţiunile BVB erau cotate la 24,5 lei, uşor sub preţul la care s-au realizat majoritatea tranzacţiilor, de 25 lei/titlu. La această cotaţie, capitalizarea BVB este de 188 milioane lei.

Anterior listării existau oferte de cumpărare pentru titlurile operatorului de piaţă la preţuri de maxim 36 lei/acţiune. Astfel, cotaţia de la bursă este cu 32% sub cel mai mare preţ de cumpărare anterior listării. Totodată, preţul de la bursă este de 2,4 ori mai mare comparativ cu valoarea nominală, de 10 lei.

Acţiunile au debutat la preţul de 30,5 lei şi pentru scurt timp cotaţia a urcat la 33,9 lei/titlu. Ulterior, acţiunile au urmat linia descendentă a pieţei şi au coborât până la un minim de 24,3 lei.

BVB are un capital social de 76,7 milioane lei, divizat în 7,6 milioane de acţiuni.

Potrivit celor mai recente raportări, anterior listării, BVB avea 341 de acţionari, din care 256 persoane fizice. Cele mai importante pachete de titluri sunt în posesia firmelor de brokeraj. Cel mai mare acţionar al BVB era proprietarul casei de brokeraj HTI Valori Mobiliare, Daniel Ţepeş (4,53%), urmat de omul de afaceri Mircea Musgociu (4,34%). Ţepeş este şi membru în Consiliul de Administraţie al BVB.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite