Apple şi Microsoft, din nou în război

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steve Ballmer, directorul executiv al Microsoft, a reacţionat dur la afirmaţiile lui Steve Jobs, CEO al Apple, potrivit căruia era PC-ului s-a încheiat şi tableta iPad îi va lua locul.

Ballmer spune că lupta de-abia a început, iar gadgetul Apple este doar un calculator sub o altă formă, potrivit „The Times". În prezent, Microsoft deţine supremaţia pe piaţa sistemelor de operare şi este folosit de 90% din posesorii de calculatoare. În apărarea „bătrânului" gigant, Ballmer spune că apariţia tabletelor este doar o etapă în dezvoltarea sistemelor PC, iar sistemul de operare Windows al Microsoft va fi instalat pe multe din noile tablete cu ecran tactil.

„Calculatorul clasic, aşa cum îl ştim, va continua să se transforme din punct de vedere al formei, însă utilizatorii vor continua să cumpere tot mai multe PC-uri în anii care vin", arată directorul executiv al Microsoft. Declaraţiile lui sunt întărite de datele recente ale companiei de cercetare Gartner care arată că, în primul trimestru, s-au vândut peste 49,5 milioane de calculatoare (inclusiv laptopuri şi netbookuri).

În ceea ce priveşte viitorul tabletelor PC, International Data Corporation arată că, până în 2014, vor fi vândute peste 46 de milioane de unităţi în toată lumea. Optimismul şefului Microsoft este temperat de faptul că, recent, Apple a devenit cea mai mare companie de tehnologie din lume, potrivit BBC. Astfel, valoarea de piaţă a Apple a ajuns la 222 de miliarde de dolari, în timp ce Microsoft este evaluată la 219 miliarde.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite