Aport propriu la programele SAPARD, din împrumuturi bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Beneficiarii programelor comunitare de finanţare nerambursabilă trebuie să participe cu un aport propriu reprezentând 10% până la 60% din valoarea proiectelor asistate. Dacă nu dispun de

Beneficiarii programelor comunitare de finanţare nerambursabilă trebuie să participe cu un aport propriu reprezentând 10% până la 60% din valoarea proiectelor asistate. Dacă nu dispun de resursele necesare, ei se pot împrumuta de la băncile comerciale care acordă credite cu această destinaţie specială.
În categoria solicitanţilor eligibili se înscriu beneficiarii proiectelor SAPARD: producători agricoli individuali, asociaţii agricole familiale, asociaţii şi grupuri de producători (cu personalitate juridică), societăţi agricole cu capital privat în proporţie de cel puţin 75%.
Activităţile eligibile pentru a fi finanţate sunt cele trecute în proiectele SAPARD: îmbunătăţirea prelucrării şi marketingului produselor agricole sau piscicole; investiţii în exploatări agricole; dezvoltarea şi diversificarea activităţilor economice care să genereze venituri alternative.
Creditele de investiţii solicitate în cadrul Programului SAPARD oferă posibilitatea de a garanta împrumutul şi dobânda aferentă cu obiectul investiţiei realizate. De asemenea, se acceptă garanţii care pot acoperi integral valoarea creditului de investiţii, din partea Fondului de Garantare a Creditului Rural împreună cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite