Apetitul investitorilor pentru proprietăţi, din nou în creştere. Vezi care sunt cele mai căutate imobile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima jumătate a anului a fost marcată de un interes în creştere al investitorilor pentru proprietăţile imobiliare româneşti.

Cele mai importante sume au fost plătite pentru clădiri de biroruri. „Europe House, River Place, Astoria Center, Plevnei OB şi Berthlot Center sunt clădirile de birouri tranzacţionate in prima jumătate a anului", se arată în cel mai recent studiu al companiei de consultanţă CBRE România.

Volumul total investiţional a fost de 279,1 milioane de euro,în creştere cu 23,4% faţă de perioada similară a anul trecut. Din aceştia 125, 6 milioane de euro reprezintă valoarea segmentului „office".

Activitatea pe piaţa terenurilor rămâne scazută, susţin reprezentanţii CBRE. Printre cele mai importante tranzacţii se numără vânzarea unui teren de 31 de hectare cu destinaţie industrială, precum şi cea a unui lot de cinci hectare lângă Carrefour Ploieşti.
Pe segmentul birourilor, se observă un interes crescut pentru locaţii de top, cu acces şi vizibilitate excelente. Platformele industriale, cumpărate iniţial pentru dezvoltare rezidenţială, sunt din nou in interesul investorilor, de data aceasta pentru dezvoltări de retail, se mai arată în studiu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite