Apartamentul cu două camere, cel mai căutat de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o perioadă de mai bine de doi ani în care preţul imobilelor a scăzut semnificativ, iar numărul tranzacţiilor s-a redus simţitor, românii încep să-şi reia planurile privind achiziţionarea unei locuinţe.

Cei mai mulţi dintre cei interesaţi de cumpărarea unei locuinţe vizează apartamentele cu două camere, în blocuri de maximum patru etaje, construite după 1977 şi amplasate în zone semicentrale, potrivit studiului „Intenţiile cumpărătorului de locuinţe", realizat de BCR.

 Printre preferinţe se mai înscriu amplasarea apartamentului la un etaj intermediar, suprafaţa de 55 de metri pătraţi utili, cu baie, bucătărie şi loc de parcare.

Apropierea faţă de mijloacele de transport în comun reprezintă cel mai important criteriu luat în considerare la achiziţionarea unei locuinţe. De asemenea, ei vor să-şi achiziţioneze locuinţa prin credit, cu precădere prin programul guvernamental „Prima Casă", cu un avans cuprins între 5% şi 10% din valoarea de achiziţie a imobilului.

În timp ce peste 45% din românii care vor să-şi cumpere o locuinţă ar opta pentru „Prima Casă", iar aproape 34% pentru credit imobiliar clasic, puţin peste 20% din aceştia ar achiziţiona prin aport integral din surse proprii. Cei mai mulţi dintre cei care îşi caută o locuinţă apelează la o agenţie sau la dezvoltatorii imobiliari, dar şi la internet. 

Consultaţi şi: Intenţiile cumpărătorului de locuinţă

Vezi pe forbes.ro TOP 5 cele mai scumpe cartiere din Bucureşti

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite