„Anglia plăteşte un preţ prea mare pentru salvarea euro“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Renunţarea la suveranitate este un preţ prea mare plătit de Marea Britanie pentru salvarea unei monede pe care nu a adoptat-o niciodată“, spune Irwin Stelzer, şeful studiilor de politici economice la Institutul Hudson şi editorialist la „The Wall Street Journal“.

Acesta aminteşte de fondurile acordate de statele Uniunii Europene pentru salvarea Greciei, a căror valoare ajunge la 80 de miliarde de dolari.

Recent, statul britanic a demarat un set de tăieri bugetare drastice pentru a-şi consolida Finanţele, atingând domenii-cheie precum asistenţa socială şi Apărarea.

Un proiect bugetar dezvăluit accidental de un oficial al Trezoreriei a arătat planurile guvernului de a concedia 500.000 de lucrători din sectorul public până în 2015.

Stelzer vorbeşte şi despre viitoarea deschidere a tratatelor fondatoare ce stau la baza UE pentru introducerea noilor reguli de disciplină fiscală, susţinând că acest pas va forţa Marea Britanie să contribuie la salvarea euro, monedă pe care nu a adoptat-o niciodată.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite