Angela Merkel: Trebuie facut totul pentru a evita o insolvenţă necontrolată a Greciei. Celelalte ţări riscă să fie afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancelarul german Angela Merkel susţine că trebuie "evitat orice proces necontrolat în Zona Euro pentru că există riscul ca multe alte ţări să fie afectate din cauza Greciei", transmite Bloomberg.

"Lucrăm cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie pentru a nu ajunge într-o situaţie de insolvenţă necontrolată care va crea un efect de domino", a spus cancelarul, pentru postul de radio Inforadio.

"Prioritatea absolută este să evităm o insolvenţă necontrolată, pentru ca acest lucru nu va lovi doar Grecia iar riscul de a ne afecta pe toţi, sau cel puţin multe alte ţări, este foarte ridicat", a adaugat cancelarul.

"Ar trebui să ne măsurăm mai mult cuvintele. Nu este nevoie să neliniştim pieţele. Incertitudinea este oricum prea mare la ora actuală", a avertizat Merkel.

"Mi-am exprimat foarte clar poziţia, şi anume că trebuie făcut totul pentru a menţine Zona Euro intactă politic", a subliniat Merkel.

"Din ce aud, guvernul grec este conştient de situaţie şi face ceea ce trebuie făcut", a adăugat cancelarul.

"Faptul ca troica revine sugerează că Grecia a lansat un anumit numar de lucruri necesare", a mai spus ea.

Duminică, 11 septembrie, "Die Welt" publica o declaraţie a ministrului german al Economiei, Philipp Rosler, care anunţa că guvernul german nu mai exclude un faliment „organizat" al Greciei pentru a salva moneda euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite