Angajatorii vor face recrutări și în 2012, dar rămân prudenți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ritmul recrutărilor din România se așteaptă să se mențină pozitiv în primul trimestrul din 2012, dar pe parcursul anului planurile de angajare se vor diminua, potrivit reprezentanțiilor Manpower.

“Intențiile de angajare se mențin la un nivel pozitiv. Cu toate acestea, planurile de angajare se vor diminua, probabil, în primele trei luni ale anului. O astfel de evoluție era de așteptat, dată fiind starea de incertitudine generată de climatul economic actual”, a declarat Valentin Petrof, country manager al ManpowerGroup România.

Cei aflați în căutarea unui loc de muncă în primul trimestrul din 2012 se vor bucura de o prognoza încurajatoare, întrucât studiul Manpower în cadrul căruia au fost intervievați 643 de angajatori români indică faptul că unu din cinci angajatori sunt suficient de încrezători încât să-și lărgeasca volumul de personal în primele trei luni ale lui 2012.

La nivel regional, angajatorii din șase dintre cele opt regiuni analizate se așteaptă la creșterea numărului de angajari pe parcursul primului trimestru din 2012. Cele mai optimiste planuri de angajare sunt raportate de angajatorii din Centru și din Nord-Vest.

La nivel de sectoare de activitate, angajatorii din șase dintre cele 10 sectoare de activitate analizate se așteaptă la creșteri de personal pe parcusul primului trimestru. Cele mai optimiste perspective de angajare sunt raportate de angajatorii din sectorul comerțului cu ridicata și cu amănuntul și din sectorul industrei prelucrătoare.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite