Angajaţii rafinăriei Petromidia ameninţă cu proteste dacă măsurile Fiscului vor afecta producţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei aproape 3.000 de angajaţi ai Rompetrol de pe platforma rafinăriei Petromidia vor organiza ample acţiuni de protest, dacă măsurile luate de ANAF în scandalul legat de datoria istorică a grupului vor afecta producţia rafinăriei, a declarat, pentru „Adevărul", Petre Tancău, liderul sindicatului Petrochimistul.

„Momentan, sechestrul pus de Fisc nu afectează producţia rafinăriei. În momentul în care sechestrul sau executarea silită vor afecta producţia, atunci o să protestăm, pentru că ni se ia un drept, cel de a munci", a spus Tancău.

Acesta a arătat că, dacă se va închide rafinăria, măsura ar avea un impact semnificativ în economia naţională şi locală. „Va fi un impact foarte grav asupra localităţii, şomaj, statul pierde contribuţii...", a spus liderul sindical.

Întrebat ce spun angajaţii de posibilitatea ca statul să redevină acţionar la Petromidia, Tancău a arătat că, în principiu, nu contează cine sunt acţionarii, important este să existe locuri de muncă şi salarii.

„Singurul nostru regret este că în cazul altor rafinării au fost posibile mai multe ştergeri de datorii de zeci de miliarde, iar la noi nu s-a putut", a mai spus Tancău.

„Problema este că statul român se implică mai mult politic decât economic. La Petrom statul austriac poate administra bine, la noi vine statul kazah şi poate administra bine, numai statul român nu poate", a adăugat el.

Grevă de două ore pe 4 octormbrie

Pe de altă parte, salariaţii de pe platforma rafinăriei sunt în conflict salarial cu conducerea companiei. Sindicaliştiii susţin că le-a fost promisă o majorare salarială de 8%, care nu a fost respectată.

Astfel, peste 600 de salariaţi de la Rominserv şi Rompetrol Logististics vor organiza o grevă de două ore în 4 octombrie, a mai spus Tancău.

Protestele vor continua până la greva generală, dacă sindicaliştii nu primesc majorările salariale.

În urmă cu o lună, circa 200 de angajaţi ai Petromidia au protestat în faţa sediului central al companiei de la Bucureşti. Citiţi aici cum au decurs protestele.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite