Angajaţii Petrom pot plăti cu leafa datoriile faţă de companie - Revista presei economice
0Presa economică scrie despre problemele angajaţilor Petrom, locurile de muncă grantate de Ford şi cele mai ieftine destinaţii de vacanţă pentru Paşte. Printre alte subiecte, Consiliul Concurenţei investighează piaţa construcţiilor de drumuri, iar colectarea creanţelor e tot mai agresivă.
Angajaţii Petrom pot plăti cu leafa datoriile faţă de companie
Multe
dintre procesele pierdute de Petrom cu angajaţii săi sunt câştigate,
ulterior, la Curtea de Apel, iar aceştia trebuie să returneze banii pe
care i-au încasat deja, a declarat, în exclusivitate pentru Money.ro,
Mariana Gheorghe, directorul Petrom. Potrivit acesteia, compania îşi va
recupera banii, inclusiv prin poprirea salariilor. “La apel câştigăm
peste 50% din procese. Ne vom recupera banii, n-am ce să le fac dacă
s-au lăsat amăgiţi de nişte avocaţi la colţ de stradă. Acum banii nu-i
mai au, i-au mâncat, aşa că ni-i vom lua înapoi din salariul lor în mod
eşalonat", a precizat Gheorghe. Cu cei 920 de euro pe care îi ia lunar,
angajatul Petrom câştigă de mai bine de două ori salariul mediu pe
economie.
Ford dezgheaţă piaţa locurilor de muncă în auto
Demararea operaţiunilor legate de Compania Naţională de Vânzări a Ford reprezintă o nouă gură de oxigen primită de industria auto locală, după începerea programului "Rabla", fiind şi prima campanie de angajări din auto în acest an. Pentru noul importator, Ford România va angaja cel puţin 120 de persoane, potrivit estimărilor ZF."Compania Naţională de Vânzări a Ford va fi amplasată strategic în Bucureşti, de unde angajaţii noştri pot comunica optim cu dealerii Ford din toată ţara şi pot fi alături de clienţii noştri importanţi", a subliniat Paul Flanagan, managing director al companiei de vânzări.
România şi Bulgaria, cele mai ieftine destinaţii de Paşte
Cu buzunarele ”scuturate” de criză, românii nu se înghesuie să-şi cumpere pachete de servicii turistice pentru vacanţa de Paşte, potrivit Financiarul. Cei care au făcut-o au cheltuit în medie 150-200 de euro de persoană pentru acest miniconcediu, preferate la extern fiind Bulgaria şi Grecia. Cu tarife care încep de la 26 de euro pe zi, în regim all inclusive, la unităţi de 4 stele, Bulgaria rămâne cea mai ieftină destinţie externă pentru petrecerea Paştelui şi în acest an. În Grecia, tarifele încep de la 200 de euro pentru patru nopţi de cazare, cu micul dejun, la unităţi de 2 stele din Paralia Katerini.
Consiliul Concurenţei investighează în premieră piaţa construcţiilor de drumuri
Consiliul Concurenţei (CC) a început o investigaţie pe piaţa construcţiilor de drumuri, domeniu care nu a mai fost analizat de CC până în prezent, pentru a afla modul în care sunt derulate proiectele de infrastructură şi a vedea care sunt principalii factori ce influenţează concurenţa în acest sector.Ideea ne-a venit după ce am văzut ce amenzi s-au dat anul trecut în Marea Britanie în acest sector, precum şi în Olanda în urmă cu doi ani, când s-au descoperit carteluri", a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, citat de Curierul Naţional.
Coface România: Colectarea creanţelor, tot mai agresivă
Furnizorii sunt mult mai restrictivi în colectarea creanţelor şi acordarea limitelor de credit, insolvenţa devenind un instrument de recunoaştere a incapacităţii companiilor de a face faţă unor şocuri prelungite, de a se adapta la noile condiţii de piaţă, mult mai restrictive în 2010, a declarat, pentru ziarul Bursa, Anca Catrina, Credit Risk Manager în cadrul Coface România. În luna ianuarie, din aproximativ un milion de firme active în ţara noastră, peste 2000 au intrat in insolvenţă, în creştere cu aproape 10% faţă de decembrie 2009.