Angajaţii români muncesc tot timpul, fără concedii, pauze sau zile libere de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu toţi, evident, ci un sfert dintre angajaţii români. Acest lucru reiese dintr-un sondaj realizat de reprezentanţii site-ului de recrutare BestJobs.

Doar 37% dintre angajaţi vor avea liber de 1 Decembrie, 10% îşi vor prelungi weekendul şi cu 1 şi 2 decembrie, în timp ce 25% spun că lucrează tot timpul şi nu beneficiază de zile libere de sărbători.

"Angajaţii consideră ca ar fi util, în acelaşi timp (economic vorbind), ca zilele libere să fie grupate. Se practică în alte ţări ca zilele izolate de vineri să fie recuperate în săptămâna următoare, sâmbăta. Statisticile spun ca intervalele de zile libere grupate în weekenduri extinse, aduc un plus semnificativ în consum, ceea ce duce la creştere economică", spun realizatorii sondajului.

Potrivit Codului Muncii lucrul în zilele de sărbătoare este compensat cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile, sau cu un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază, potrivit muncii prestate în programul normal de lucru.

La sondaj au participat peste 1.100 de utilizatori.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite