Vass a refuzat Economia pentru că ar fi avut un mandat scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul pe probleme economice al premierului, Andreea Paul-Vass, susţine că a refuzat să preia conducerea Ministerului Economiei pentru a nu crea "o problemă gratuită" noului Guvern în urma informaţiilor privind incompatibilitatea sa în cazul Hidroelectrica, precum şi din cauza mandatului scurt.

„Refuzul meu a avut o raţiune solidă, pe care cred că orice persoană matură o înţelege.Pe de o parte, nu am vrut să creez o problemă gratuită noului Guvern în urma campaniei mediatice care a creat şi amplificat motivele halucinante, neserioase, de incompatibilitate la adresa mea, fără nicio bază legală, morală sau profesională. Am obligatia de a-mi proba integritatea. Numai cu răbdare pot face acest lucru. Timpul este prietenul meu cel bun“, a afirmat Andreea Vass într-o postare pe blogul său.

„Pe de altă parte, mandatul scurt nu mi-ar fi permis să conciliez acţiunea pe termen lung, viziunea mea pentru acest minister, în care roadele s-ar fi văzut în viitor, cu ceea ce îmi cerea politica, adică acţiuni pe termen scurt. Portofoliul economiei este extrem de important. Pentru dezvoltarea economica solidă a unei țări e nevoie de strategii de competitivtate pe termen mediu și lung. Am ajuns la maturitatea necesară pentru a-mi da seama ca în aceste 8 luni de mandat nu aș fi putut sa pun în aplicare aceste strategii oricât de multă bunăvoință și profesionalism aș fi avut eu și echipa mea. Îmi asum o astfel de responsabilitate dacă am garanția că pot deveni viabile măsurile pe care le susțin pe termen mediu și lung“, a mai spus consilierul.

Andreea Paul-Vass a fost nominalizată, săptămâna trecută, pentru portofoliul Economiei, dar a refuzat să preia postul de ministru, afirmând doar că argumentele sunt în primul rând personale şi că le mulţumeşte colegilor din PDL pentru încrederea acordată.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite