Anchetă la morgă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Spitalului Victor Gomoiu din Capitală dă vina pe lipsa fondurilor pentru condiţiile improprii în care funcţionează morga unităţii. În unitatea medicală s-au făcut

Conducerea Spitalului Victor Gomoiu din Capitală dă vina pe lipsa fondurilor pentru condiţiile improprii în care funcţionează morga unităţii.

În unitatea medicală s-au făcut numeroase verificări pentru a se lămuri de ce frigiderele de la morgă nu erau funcţionale.

Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, specialist în medicină legală, spune că metoda cu sticlele reci de apă se practică în morgile româneşti. "A fost probabil un caz de forţă majoră. Cazul este bizar, dar este o metodă acceptată", ne-a declarat Astărăstoae.

O altă anchetă a fost demarată în cazul medicului de ambulanţă care l-a consultat pe adolescent, dar nu l-a transportat la spital. Potrivit dr. Ovidiu Cismaru, şeful Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, medicul prezent la caz a constatat o viroză, însă boala sa (distrofie musculară) ar fi putut complica starea pacientului.

Cazul era cunoscut la Ambulanţă

La rândul său, Raed Arafat, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii spune că "din câte am înţeles, cazul copilului era cunoscut la Ambulanţă. Vom vedea dacă s-a schimbat ceva în starea lui după ce a fost făcută solicitarea. Dacă nu s-a respectat protocolul, voi da sancţiuni".

Pentru că prima salvare nu l-a dus la spital, părinţii copilului au sunat din nou. Maria Cuza, vecina familiei Constantin, susţine că după două ore de aşteptare părinţii băiatului au plecat cu propria maşină către spital. Rezultatele anchetelor în acest caz vor fi date cel mai devreme săptămâna viitoare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite