Cad capete după accidentul de la Tulcea. Anca Boagiu i-a schimbat din funcţie pe directorii RAR şi ARR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, i-a demis vineri pe Iancu Crăciunoiu, directorul general al ARR, şi pe Daniel Patentaşu, directorul general al RAR, ca urmare a lipsei de implicare a celor doi în efectuarea controalelor eficiente pentru asigurarea siguranţei traficului.

Ministrul Transporturilor a anunţat, printr-un comunicat, că în locul celor doi au fost numiţi temporar Florian Coman Meluş, la Autoritatea Rutieră Română (ARR), şi Stancu Sotir, la Registrului Auto Român (RAR).

Nu doar poliţia rutieră are responsabilităţi în prevenirea accidentelor de circulaţie, ci şi autorităţile de reglementare şi control, ARR şi RAR în acest caz. Din statisticile poliţiei, accidentele cu cele mai multe victime sunt cele care implică transportul de pasageri, ca urmare a defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor. Începând de azi (sâmbătă, n.r.) vom avea  în teren echipe de control ale RAR şi ARR împreună cu Poliţia Română, astfel încât activitatea de prevenire a accidentelor să fie intensificată. În afara controalelor în trafic, ARR va efectua controale zilnice şi la sediile operatorilor de transport rutier. Aceste măsuri trebuie să sporească siguranţa pasagerilor conform standardelor europene referitoare la transportul rutier de persoane". a declarat ministrul Anca Boagiu.

Ministrul a luat această decizie după accidentul petrecut joi la Tulcea, când 40 de persoane au fost rănite, iar alte patru au murit, după ce un autobuz în care se aflau câteva zeci de pasageri s-a răsturnat de pe un dig care face legătura cu zona industrială a oraşului.

Săptămâna trecută, Boagiu a demis-o pe Dorina Tiron din funcţia de director al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pe motiv de management defectuos. Vezi aici detalii.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite