Boagiu pregăteşte penalizări pentru constructorii autostrăzii Bucureşti - Ploieşti. Nu va fi gata la timp!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construcţia Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti nu va fi finalizată la termenul prevăzut, respectiv luna decembrie a acestui an, ci în 2012, a admis ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Ea a spus că urmează să îi penalizeze pe cei care construiesc autostrada cu 0,05% pe zi din valoarea contractului până la încheierea lucrărilor.
"Din punctul meu de vedere nu vor fi respectate termenele. Probabil va fi o lucrare care se va termina anul viitor, cu consecinţele de rigoare. Penalităţile pe care le aplicăm vor fi de 0,05% pe zi, până la finalizarea lucrării", a afirmat marţi ministrul Transporturilor.

Boagiu a spus că la 15 decembrie firmele vor fi evaluate în funcţie de volumul lucrărilor executate şi atunci vor fi decise şi penalităţile.

Lucrările la Autostrada Bucureşti - Ploieşti sunt împărţite în două sectoare, respectiv Bucureşti-Moara Vlăsiei, unde lucrează consorţiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, şi Moara Vlăsiei-Ploieşti, construit de asocierea Spedition UMB/Pa&Co Internaţional/Euroconstruct '98/Com-Axa.

Autostrada Bucureşti Ploieşti va avea 62 de kilometri, iar termenul de finalizare este 31 decembrie.

Premierul Emil Boc a declarat la începutul lunii noiembrie că autostrada va fi dată în folosinţă cel târziu în primăvara anului viitor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite