Analiştii Reuters estimează că profitul net al OMV s-a dublat în trimestrul al doilea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profitul net al grupului austriac OMV, acţionarul majoritar al Petrom, s-a dublat în trimestrul al doilea, la 289 de milioane de euro, de la 144 de milioane de euro în intervalul similar al anului trecut, potrivit unui sondaj efectuat de Reuters în rândul analiştilor.

În primul trimestru, OMV a obţinut un profit net de 346 de milioane de euro.

Estimările analiştilor privind profitul net au fost cuprinse între 301 milioane de euro şi 275 de milioane de euro.

Profitul EBIT (înainte de deducerea dobânzilor şi impozitelor) a crescut de aproape trei ori, la 632 de milioane de euro, de la 237 de milioane de euro în urmă cu un an, anticipează analiştii.

În primul trimestru, profitul EBIT a atins 719 milioane de euro.

OMV, unul dintre cei mai mari operatori în domeniul energiei din Europa Centrală şi de Est, a anunţat în iulie că majorarea preţurilor păcurei şi motorinei a contribuit la îmbunătăţirea marjelor de rafinare în trimestrul al doilea.

Sondajul a fost realizat în perioada 27 iulie-3 august, iar estimările provin de la Bank of America-Merrill Lynch, Barclays Capital, Credit Suisse, KBC Securities, Raiffeisen Centrobank, UBS şi UniCredit.

OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cea mai mare companie românească.

OMV şi Petrom vor raporta mâine dimineaţă rezultatele financiare aferente trimestrului al doilea şi primelor şase luni ale anului, pe care le veţi putea citi în cel mai scurt timp de la publicarea lor pe www.adevarul.ro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite